2015. 07. 18.

Halton Speak Out

A szervezet 2001-ben alakult. Bejegyzett karitatív szervezet, foglalkozásaik ingyenesek a Haltonban élők számára.·  Megtanítják tagjaiknak, hogyan álljanak ki magukért
            .  Segítenek, hogy magabiztosan ki tudják fejezni az emberek, mit akarnak  
               és azt meg is tudják valósítani

·  Minden életkorú ember számára vannak programjaik

·  Olyan tanfolyamokat tartanak, ahol az emberek megismerik a jogaikat 
      és kötelezettségeiket

·  Továbbképzéseket tartanak trénerek részére is

·  Szakértői az emberközpontú, személyre szabott és támogató tervezésnek

·  Támogatást és segítséget nyújtanak

A „Felnőtt program” célja, hogy a nagykorú emberek megértsék  jogaikat, kiálljanak magukért és saját életüket nagyobb mértékben irányítsák.

„Young Kite Markers” csoport azokat a szülőket segíti, akiknek fogyatékkal élő gyermekük van. A csoport ellenőrzi, melyek azok a helyszínek, ahová a szülő nyugodtan elmehet gyermekével, mert megfelelő körülmények vannak. (pl. tágas mosdó)

A  fogyatékkal élő embereknek lehetőségük van beszélni azokkal, akik valamilyen szolgáltatást biztosítanak nekik. Előző évben 350 ember fejezte ki véleményét.

„Személyre szabott megközelítés”: Ez a projekt abban segít, hogy a család segítségével közösen megtalálják annak módját, hogy a lehető legteljesebb életet élhessen a fogyatékkal élő ember. Reális célokat tűznek ki, amelyet el is érnek.

„Életre szóló tervezés”: Támogatják a sérült fiatalokat abban, hogy családjuk és szakemberek segítségével meg tudják valósítani céljaikat, vágyaikat .

„Ragyogó ötlet” csoport: Fiatalok az őket érintő szolgáltatások
(egészségügy, rendőrségi honlap, szexuális felvilágosítás) jobbá tételében vesznek részt .


„Biztonságban a városban” projekt: A fiatalok egy kártyát visznek magukkal. Ha veszélyben érzik magukat, bemennek egy olyan üzletbe, amin a „Biztonságban  a városban” logó látható. Itt az eladók felhívják azt a személyt, akinek a neve a kártyán található.
 

Egy Down-szindrómás vállalkozó kalandos sikerei:

 Laura Green fiatal angol nő

Ő is csatlakozott a Halton Speak Out önsegítő csoporthoz, amely abban igyekszik támogatni a tagjait, hogy kiálljanak magukért és képviseljék az érdekeiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése