2017. 12. 22.

A Karácsony titka!

Miért költözött Krisztus egy időre a Földre?

 2017 karácsonya elérkezett, közeledik az év vége. Ilyenkor az emberek többsége átgondolja az elmúlt év tapasztalatait, eredményeit, megvalósult és nem elért céljait is. Számot vet arról milyenek is voltak az elmúlt hónapok. Mit csinált jól, netalán rosszul, min változtatna és mi az, aminek nagyon örül. Megajándékozza a szeretteit, ünnepel és örül annak, hogy újra leülhet családja körében. 

 

 

 Úgy emlegetik a karácsonyt, hogy az a szeretet ünnepe. Amíg a gyermekek kicsik rendszeresen megkérdezik tőlük: "na mit hozott a Jézuska?". Körülbelül ennyi marad meg a karácsonyról az emberek többségében. Ezt a hagyományt őrzi minden generáció kisebb-nagyobb módosításokkal. De vajon mennyire gondolkozunk el a karácsony igazi tartalmáról? Csupán valami vallásos tradíciónak, szokásnak gondoljuk, amit nemzedékről nemzedékre megtartunk vagy belegondolunk mélyebben az ünnep igazi üzenetébe is? Ma, amikor már a kereszténység szimbólumait is sok helyen ki akarják tiltani Európában (!), fontosnak tartom, hogy a blogomon is megosszak olyan gondolatokat amik segítenek mélyebb tartalommal átélni ezeket a napokat és  más nézőpontból szemlélni a karácsonyt. Azért is fontosnak tartom ezt, mert a kultúránk keresztény gyökerei össztűz alatt állnak, pedig ennek óriási értékei vannak, mind a keresztények, mind a nem hívők számára.

" Jézus születésével kapcsolatban nem az a legfontosabb kérdés, hogy ez mikor, hanem hogy miért történt. Nézzünk néhány tényt ezzel kapcsolatban...":

  Figyelmetekbe ajánlom ezt a cikket:

 http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201712/ime_a_megdicsoult_ember  

Kellemes Ünnepeket és Áldott Új Esztendőt kívánok!:)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése