2013. 12. 02.

Fogyatékkal Élők Világnapja

2013. december 3. 15 óra
Budapest, V. kerület Vértanúk tere
Békés demonstráció a Fogyatékkal Élők Világnapján az emelt ápolási díj összegének emeléséért és munkaviszonyként való elismertetéséért!
A demonstrációhoz az alábbi Facebook oldalon lehet csatlakozni: 

https://www.facebook.com/events/263068303843928/

"Miért is szeretnénk demonstrálni? Mik történtek az elmúlt hetekben?"
Itt olvashatsz róla bővebben!
http://www.lepjunkhogylephessenek.hu/


http://specialisjuttatasesfejlesztes.blogspot.hu/2013/09/fogyatekos-emberek-vilagnapja.html  

2 megjegyzés:

  1. Szia,
    szeretném kérdezni, hogy ápolásin támogatásban (és teljesen abból élő) anyukák is rendelkezhetnek-e az adójuk 1%-ról alapítvány és egyházak számára? Engem is kérdeztek erről, de talán te többet tudsz.
    Köszönettel:
    Aheni

    VálaszTörlés
  2. Az ápolási díj összegét tavaly óta nem lehet és nem is kell bevallani, mert adóterhet nem viselő járandóságnak minősül. Erre nincs lehetőség, hanem ettől elvonatkozta valamennyi x jövedelmet lehet bevallani, amit az adóbevallás egyéb jogcímen kapott jövedelem sorában kell feltüntetni. Nullásan is be lehet adni adóbevallást, ahol nem kell jelölni semmilyen jövedelmet. Az adóhatóság az ilyen nullás bevallásokat köteles befogadni. Ilyen esetekben csak is úgy lehet rendelkezni az 1% ról az egyház számára, ha adóbevallást is készítenek.
    Az egyházak részére felajánlott adó 1%-ot a felajánlások száma és nem az összeg alapján veszik figyelembe.
    Az alapítvány részére felajánlható 1%-nál, már más a helyzet. Itt a ténylegesen befizetett adó 1%-át utalják át a megjelölt alapítvány részére.
    Vagyis azokban az esetekben (ha 0-ás az adóbevallás, vagy kicsi a befizetendő adó összege) csak az egyház részére lehet és érdemes felajánlást tenni.

    VálaszTörlés