2013. 12. 18.

Mézeskalács



Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 kávéskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 25 dkg méz, 30 dkg cukor, 30 dkg margarin, ízlés szerint mézes sütemény fűszerkeverék és/vagy fahéj, szegfűszeg, narancshéj
Elkészítés:
Összefőzzük a mézet a fűszerekkel, beletesszük a puha margarint és addig keverjük amíg összevegyül és kihűl. A tojásokat felverjük és a cukorral összekeverjük. Kb. 60 dkg lisztet a szódabikarbónával összekeverünk és belekeverjük a mézes margarint is. Hozzáadjuk a felvert cukros tojást és a maradék lisztet. Folpackkal letakarva 1 napot/ éjszakát hideg helyen állni hagyjuk. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180fokon, kb. 8percig sütjük.
Díszítéshez Dr.Oetker dekor tollat használtunk.
Celofánba csomagolva, ezüst szalaggal jó ajándéknak is. 
Gyúrás, nyújtás, szaggatás, dekorálás mind jó fejlesztés szempontjából is:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése