Egy kedves barátnőm küldte ezt a receptet:
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 35 dkg méz
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 kanál tejföl
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál fahéj
- 1 dkg szegfűszeg - őrölt
- 1 csipetnyi só
Elkészítés ideje:
90 perc.Elkészítés menete:
A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A vaj legyen szoba-hőmérsékletű, úgy használd majd. A tojásokat üsd a liszthez, majd add hozzá a vajat és a tejfölt is, keverd össze az egészet, és ne aggódj, ha még nem áll össze. Jöhet a méz, jól dolgozd össze a tésztát, ha netán túl lágy lesz, akkor még adj hozzá lisztet, amíg szépen össze nem áll lágy, de formálható masszává.
Ha elérte a megfelelő állagot,
tedd hűtőbe legalább pár órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát
elvan ott. Ha az idő letelt, gyúrd át alaposan a tésztát, majd szedd
kisebb gombócokra, és nyújtsd ki lisztezett deszkán. Végy elő egy
nagyobb tepsit, tegyél bele sütőpapírt, majd lisztezett kiszúrókkal
szurkáld ki a megfelelő formákat, és helyezd el őket szellősen a tepsin.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tepsit. Ha a mézeskalácsok
szépen megbarnultak, vedd ki őket, majd ne nyúlj hozzájuk, míg ki nem
hűlnek, és csak utána tedd őket a leendő helyükre, aztán kezdődhet a
díszítés.
Tojásfehérje és
porcukor keverékéből lesz a legjobb díszítő cukormáz, egy fehérjéhez
három-négy deka porcukrot keverj és pár csepp citromlevet, így kellőképp
sűrű lesz, jól tudsz majd vele dolgozni!
Egy másik hasonló itt:
http://www.redtedart.com/2010/ 11/26/royal-icing-recipe- biscuits-christmas/
Egy másik hasonló itt:
http://www.redtedart.com/2010/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése