2016. 05. 27.

Szuper farmer-logikai társasjáték

A szuperfarmer története 1943-ban, Varsóban kezdődött. Eredeti neve a játéknak, a Mintagazda volt. Nemcsak a megalkotójának és családjának, hanem sok más családnak is segített ebben a nehéz időszakban.

 


Kiváló családi szórakozást kínál ez a játék a mi időnkben is.
Régebben volt hasonló játékunk, amit a nagyokkal játszottunk. Volt közben bosszankodás, amikor elvesztette valaki az állatait és drukkolás, hogy mikor tudja a sok kis jószágot egy nagyobbra becserélni. Ez a játék megtanítja hogyan lehet jól gazdálkodni
. A gazdát érheti kár, de nem adja fel, újra kezdi és újra felépíti a gazdaságát. Megtanítja a kitartást, tervezést, fejleszti a figyelmet, gondolkozást. Kockázatvállalásra is tanít: mikor érdemes vagy éppen nem, felvállalni! A mai világban nagyon fontos képességek ezek. Sajnos az iskolában nem igazán az életre való nevelés zajlik, hanem sokszor "holt anyagok" bemagolása, aminek nem sok hasznát fogják venni a gyerekek az életben. Színesebbé lehetne tenni az unalmasnak tűnő iskolai anyagokat is társas- és kártyajátékokkal. Valószínű, hogy ezen keresztül sokkal többet profitálnának a tanulók, de addig is a családban jól használhatóak. Mellesleg ez a játék össze is hozza a családtagokat, mert nem éppen rövid a menete. (Persze, az  ügyesebbek, gyorsabbak.:))


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése