2013. 11. 22.

L.Ü.K. – Logika, Ügyesség, KitartásJáték ajánló

"Ez az oktatási rendszer magába foglalja a szórakozást, a játékot és az önellenőrzés elsajátítását. 


A LÜK program úgy lett kialakítva, hogy megfeleljen minden 2-13 éves gyermeknek.   


  

A legfiatalabbaknak differenciáltan ad lehetőséget az ismeretek rendszerezésére, elsajátítására, begyakorlására a bambinoLÜK. Akik átlagon felül „szomjaznak” az új ismeretekre azok is találnak kihívást a füzetek között. Akik valamilyen területen segítségre, plusz támogatásra szorulnak azok fejlesztésében is belesimul a LÜK rendszer. Azonban a füzetek felépítése az egyes kompetenciák elmélyítésére bármely gyermek számára alkalmas. Érinti az óvodai programban található rész-egész, 1-6 mennyisége, színek, formák, jobb-bal, KRESZ, évszakok, napirend, figyelem, azonosítás, asszociáció, nyelvi kommunikáció körét. Ezt a tábla-füzet együttest használva, játékos formában készíthetőek fel a gyerekek az iskolai kihívás szépségeire. 
Lehetőséget ad a független megoldás- és tanulás alapjainak lerakására. 


  Nagy merítést tesz lehetővé a nagyszámú iskolai előkészítő füzet. Ezek a füzetek remekül használhatóak a nagycsoportban és az első osztályban. A miniLÜK zöld füzeteinek egy része a visszatartott gyereket jól lefoglalják az óvodában, de az első-, második osztályban segítik az apróbb hiányosságokat bepótolni. Találunk bonyolultabb rész-egész, jobb-bal, szövegértés, 1-10 mennyiség, asszociációs füzeteket. 

  Egy anyuka véleménye:
... szeretnék megnyugtatni minden édesanyát, hogy ez a módszer az egyik legjobb otthoni fejlesztő- és játékos oktatási eszköz! 
Nekem mind három gyermekem az óvodai 4 éve során végig használta a bambiniLüK-öt nagy megelégedésünkre. Mellette párhuzamosan azonban a miniLÜK iskolai előkészítő füzeteit itthon használták. A füzeteket sokáig lehet használni, nem „növik” ki 1-2 hónap alatt. Jó szolgálatot tesznek az önállóságra nevelésben, az önálló tanulás kialakítását is segítette. Mindig jól jött 2-3 füzet és a tábla, ha hosszabb program adódott, hisz ez az izgalmas játék csendben játszható! A játékban rejlő motiváció ösztönzi a gyerekeket a további tanulásra. Az egyszerű felépítése azonban lehetővé teszi azt is, hogy a hibákat észleljék a gyerekek és azokat gyorsan ki is tudják javítani. 
Az még tovább lendíti őket az ismeretszerzés útján.

  

 Íme egy német szülő véleménye is:

Van egy 5 éves fiam, akinek koncentrációs problémái vannak. 
Egy barátnőm kölcsön adott nekünk egy miniLÜK készletet. Minden nap játszik vele a fiam. Nagyon izgatott vagyok. A koncentrációja érezhetően javult már. Amikor azt mondtam Neki, hogy ma vettem egy miniLÜK készletet, rögtön izgatott lett és játszani akart vele. Nem hiszem, hogy van ennél egyszerűbb gyakorló eszköz.   
Anja és Philipp Knoop


Gyakorló 3 gyerekes anyaként írtam ezt az ajánlót, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél több óvoda és iskola bevegye a programjába a LÜK-öt és kiaknázza ezt a nagyszerű lehetőséget." Krisztina(Játéktudós)

Részletes leírás a játékról itt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése