2015. 02. 23.

Óra tanításához egy ötlet.

 Egy kedves, kreatív barátnőm küldte ezeket a fotókat, és a leírást a készítéséről.
Remélem sokatoknak hasznos lesz az óra tanításánál. 


Így készül!
Hozzávalók:
-hobbiragasztó
-dekorgumilapok /Auchan
-fotokarton nekem Tchibotól van, de Auchanban is láttam
-olló és a finom ívekhez bőrvágóolló
-gyurmaragasztó /Auchan
-színes szalag /Auchan
-krepp papír
-cellux

 Az óra átmérője 119 cm lett. Egy zsinór segítségével jelöltem ki a kört. Ceruzára rákötöttem a zsinórt és úgy használtam mint egy körzőt, de csak pöttyöket raktam, nem húztam vonalat. A számok körei kb.11-12 cm-ek papírból, a számok 7 cm, ezeket szivacs puzzleből rajzoltam át dekorgumira, majd vágtam ki bőrvágóval,mert ezzel könnyebb és szebb is. Ha valaki ügyesen rajzol, a sablon nem is kell. A kis köröket körvágóval készítettem, szintén Tchibós, de írószerben is van, de körbe lehet rajzolni akár egy kis lapos játéktányért is. A perc vonalkák 8x1 cm-ek, szintén papírból. Az egészet lehet dekorgumiból is készíteni, így tartósabb lesz, csak kicsit többe fog kerülni. A dekorgumi számokat ráragasztottam a körlapokra, majd gyurmaragasztóval rögzítettem a falra, ahogyan a perc csíkokat is. Vékony dekor szalagom volt itthon, vágtam egy hosszabbat és egy rövidebbet, kétféle színből. Ezeket is középen gyurmaragasztóval rögzítettem és a végükre is tettem egy egy pöttyöt, így lehet változtatni az idő múlását. A törtekhez a sárga kis lapokat A4-es lapot átlósan kettévágtam és egy picit háromszögűbbé alakítottam. A negyedet kreppből csináltam, mert ez hosszabb, mint egy A4es lap, ezt is gyurmaragasztóval rögzítettem. Egyik végét körbetekertem celluxszal, a másikat legyezőszerűen széthúztam.
 Ha levesszük a mutatót, a gyerekek a saját kezükkel is mutathatják az időt.
Készítek még mellé 24 órás számokat, napot, holdat, csillagokat a napszakokhoz, illetve események képeit is mellé lehet rakni: pl.felkelés, lefekvés, reggeli, ebéd, iskola, stb.
 A gyurmaragacs nem falkímélő, esetleg parafa burkolatot lehet még rögzíteni és erre rakni az órát. Tekercsben lehet vásárolni.  Sok sikert az elkészítéshez!

Kapcsolódó Posztok
:

Időrendiség:
http://specialisjuttatasesfejlesztes.blogspot.hu/2013/08/idorendiseg-gyakorlasa.html

Időrendiség, tegnap, ma, holnap:

http://specialisjuttatasesfejlesztes.blogspot.hu/2013/09/tegnap-ma-holnap.html
Heti rend: http://specialisjuttatasesfejlesztes.blogspot.hu/2013/10/hetirend.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése