2015. 03. 16.

Reményteli történetek adta remény!

When Nella was born, I quickly reorganized my expectations for her life with a lot of okays. It's okay if she doesn't go to college. It's okay if she doesn't drive a car. It's okay if she doesn't live on her own or have children or check off all the boxes on "The Life of a Successful Adult" list that the world has created.
Because what matters most is love, we told ourselves. Let her be happy, let her feel included, let her learn, live a fulfilling life and, above all else, let her feel loved .
 
Amikor Nella megszületett, gyorsan újragondoltam(átértékeltem) az életével kapcsolatos elvárásaimat és " Nem probléma ha" kezdetű mondatokat alkottam.

Nem probléma, ha nem fog főiskolára járni.
Nem probléma, ha nem lesz jogosítványa.
Nem probléma, ha nem lesz önálló felnőtt, nem lesz gyermeke vagy nem fogja kipipálni a világ által kreált "egy sikeres felnőtt élete" listáján az összes pontot.

Mert ami leginkább számít, az a szeretet- mondogattuk magunknak.
Csak hadd legyen boldog, érezze, hogy közénk tartozik, hadd tanuljon, hadd éljen teljes értékű életet és mindenekelőtt érezze, hogy szeretjük!
Kelle Hampton, egy Down-szindrómás kislány anyukája, rengetek pozitív és inspiráló történetet ismer ilyen gyerekekről.

Az általános  iskolák többféle fejlesztést biztosítanak nekik kis korban,

De mi lesz, ha felnőnek ezek a gyerekek és ők is szárnyalni akarnak mint a kortársaik?

Kelle kapcsolatba került a Ruby esernyője nevű alapítvánnyal, amely évente 8 fiatalnak biztosít bentlakásos főiskolai továbbtanulási lehetőséget (eddig 42 fiatal végezte el a kétéves képzést), Észak Karolinában.
Kelle elutazott, hogy az alapítvány létrehozójával személyesen is találkozzon és megbizonyosodjon 2 fiatal sikereiről.
Zuch tanulmányai mellett irodai asszisztensként gyűjt zsebpénzt, finom modorú, intelligens fiatalember. Délután a menzán, este a karate óráján is bebizonyosodik, mennyi barátja van, teljesen elfogadják osztálytársai.
Ali szintén részt vesz a programban, e mellett óvodai asszisztens, kollégái "baba suttogónak" nevezik, olyan jól ért a gyermekek nyelvén.
A program személyre szabott, a fiatalokat a munkavállalásra és az önálló életre is felkészíti. Rengetek főiskolai önkéntes is részt vesz a programban, azt mondják, ők profitálnak a legtöbbet ebből az önkéntes munkából.


Végezetül a program finanszírozásáról ír, amibe be lehet kapcsolódni, hogy még több fiatal álma valóra válhasson.
Forrás: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése