2016. 01. 27.

Intelligens Gyurma- Gyurmalin


Kreatív, érzékelést fejlesztő játék 

Én egy kemény rágógumihoz tudnám hasonlítani ezt a fajta gyurmát:) A hagyományos gyurmával ellentétben, nem kell mindig egy kis darabot lecsípnem ahhoz, hogy  a gyermekem tudjon sütiket, hóembert stb. készíteni belőle. Ő maga szét tudja húzni és tépni, hogy használható legyen számára. Könnyebb megformázni is a golyókat, amiből dolgozhat:) Segíteni kell a dobozból kivenni és kicsit meghúzgálni, de onnantól egyedül tud vele játszani, persze csak akkor ajánlatos rábízni, ha nem eszi meg!
Különböző állatfigurákat is gyorsan lehet belőle készíteni, mert nem kell külön a karokat, lábakat meggyúrni, hanem csak kihúzni a nagyobb  részből:) Vicces dolgok alakulnak így ki. Készítettünk kakast, csigát, halat, polipot, napot. Könnyen kezelhető anyag, egész pókhálószerű vékonyságúra szét lehet szedni, amit könnyen össze is lehet szedni, kemény felületről, mert tapad! Szönyegre nem ajánlom, mert a kis apró szöszök is ráragadnak!  Talán takarításhoz bevetem, ha megunták:)

A tépés mozdulatának gyakorlása az ellentétes kézmozgás miatt nagyon fontos, mert ez fejleszti a két agyfélteke közötti kapcsolatot! -Finommotorika-kézügyesség fejlesztésére, ceruzafogás előkészítéséhez. Mi ezt még krepp papírral gyakoroltuk de az sokkal macerásabb volt. Csíkokat vágni, tépni, golyókat gyúrni belőle szerintem nehézkesebb, mint ezzel az anyaggal. Nagyobb a sikerélmény lehetősége. Hirtelen mozdulattal kell eltépni, mert különben szétnyúlik, mint egy rágó:) Így erősíthetjük vele a kis kezeket is! Természetesen, ne egy vastag darabot tépessünk vele! 

A Gyurmalin, vagy Intelligens Gyurma egy speciális anyagból készült különleges termék, amit a második világháború során az USA-ban fedeztek fel, amikor is a hagyományos gumi alapanyaga nehezen beszerezhetővé vált. Ugyan ipari felhasználásra nem került sor, de hihetetlen fizikai tulajdonságai miatt népszerűsége a mai napig folyamatosan növekszik. Különlegessége abban rejlik, hogy több különböző anyag fizikai jellemzőit ötvözi magában, hosszú távon használható anélkül, hogy tönkremenne, ráadásul speciális változatok is léteznek! 

Tulajdonságai:
-Nem hagy nyomot!
-Könnyedén formázható nyújtható!
-Nem szárad ki! 
-Stresszoldó! 

Szabad levegőn 20-25' alatt szétfolyik!
Tárolása az eredeti dobozban! 

Specialitása:)

1.Kemény felülettel érintkezik, akkor gumilabdaként visszaugrik.
2.Sík mentén ellentétesen mozgatjuk, akkor papírként szakad.
3.Kalapács ütésére apró darabokra törik.
4.Egyes modellek:
  -világít a sötétben
  -színét változtatja
  -vonzza a mágnest  
 


Éld ki a kreativitásodat és hagyd, hogy szárnyaljon a fantáziád!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése