2016. 02. 03.

Pattintós gyöngyök- ékszerkészítő játék gyerekeknek

4-10 éves korig ajánlja a gyártó, de speciális gyermekeknél én későbbi kort javasolnék!
6 éves ds kislányom földhöz vágta, mert nem tudta összepattintani a gyöngyöket!
Későbbiekben már türelmesebb volt és több sikerélményt is nyújtott a számára:)
Csoportosításokat is lehet vele csinálni. Sok-sok színes, jól kitapogatható gyöngyök találhatóak a dobozban!



 A Beauty Pops gyöngyfűzőkészlet már első ránézésre felkelti a gyermekek, sőt a felnőttek érdeklődését. A sok különböző színű,mintájú, formájú gyöngy és dísz segítségével varázslatos és gyönyörű ékszerek készíthetőek.

A készlet nagy előnye, hogy az elkészült csodák nem fűződnek le,  megalkotásukhoz nincs szükség cérnára, damilra, vagy gumira, mivel az elemek egy pattintó mozdulattal egymásba illeszthetőek. Ennek a technikának az elsajátítása igényel egy kis gyakorlást, de a motiváció a változatos színek és formák miatt adott.

A sikerélmény megélését az is elősegíti, hogy a szett előre elkészített karkötő és gyűrű alapot is tartalmaz, amelyek felhasználásával gyorsan elkészíthetők a szebbnél-szebb ékszerek.

A készlettel való játék nemcsak a kreativitást, szem-kéz koordinációt, és a finommotorikát fejleszti, hanem a szerialitásra (soralkotás), és a tapintási érzékelés-észlelés alakulására is jótékony hatással van, hiszen még az elemek felülete is különböző, és aprólékosan kidolgozott.

A gyöngyfűzésen kívül a szett elemeivel a kognitív képességeket fejlesztő gyakorlatok is végezhetőek, természetesen játékos formában. Ilyenek pl. a különböző szempontok szerinti válogatások, párosítások, a színek, formák, anyagok ismerete, valamint a megfigyelőképességre alapozó feladatok (pl. A gyermek becsukja a szemét, aztán rá kell jönnie, hogy ezalatt mit változtattam az adott ékszeren.)
Bátran ajánlom ezt a játékot, hiszen sokoldalú lehetőségekkel rendelkezik, melyek a különböző adottságú gyermekek számára is biztosítják az alkotás örömének megélését.

/ gyógypedagógus véleménye /



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése