2016. 04. 18.

Óvodás vagyok! -társasjáték


Leszel a barátom? - kérdezi teljes természetességgel az óvodában egyik gyerek a másiktól. Leszek! - hangzik a vidám válasz, és már mennek is együtt a homokozóba, a mosdóba, a babaszobába.

Ez a társasjáték a Leszel a barátom? -című népszerű és sikeres magyar gyerekkönyv alapján készült.


Az "Óvodás vagyok" társasjátékkal jól lehet játszva tanulni. Mi kiscsoportos foglalkozásokon alkalmaztuk, a leghatékonyabban 4 gyermek részvételével működött, mivel a feladatok komplexitása miatt sokfele kell figyelni. Nagyon jó ötlet, hogy a gyermekek olyan feladatokat is kapnak benne, amelyben fel lehet állni, mozogni lehet és kell, ez vicces és izgalmas, és így jobban tudnak a következő feladatokra is figyelni.
Olyan csoportokban tud jól működni, ahol a résztvevők egymást ismerik. Rendkívül jó eszköz az óvonéniknek, pedagógusoknak a gyermekek viselkedését, problémamegoldását, gondolkodását megfigyelni. Azon túl, hogy sok mindent fejleszt (matematikai-logikai képességeket, finommotorikát, emlékezetet, képzelőerőt, testsémát, téri orientációt, kreativítást, kifejező készséget, empátiát, st.), rengeteg fejlesztési ötlet is ad a játékon túl is. A gyermekek szeretik és élvezik! (pedagógus ajánlásával)

Én 6 éves ds kislánnyal játszottam. 4 helyszínen megy körbe a játék. 4 kártya csoport van 4 színnel (zöld, piros, kék és sárga). Mi eleinte úgy játszottuk, hogy nem onnan húzott kártyát ahol tartózkodott, hanem ha piros körre lépett, akkor a piros szélű kártya pakkból húzott egy lapot. Így a színekre is kellett figyelnie. Vannak rózsaszín körök ott kicsit nehezebb a két szín hasonlósága miatt, hogy kell e kártyát húznia vagy nem! Eleinte a könnyebb kérdésekre válaszolt, de olyan is volt, hogy mind a két feladatot meg akarta csinálni:) Nagyon élvezte amikor sikerült egy-egy feladatot megoldania! Amit nem tudott azt a játék közben meg tudta tanulni. Nagyobb testvérrel is jó szórakozást biztosít ez a társas! Nagyon jó kis játéknak tartom és szívesen használjuk!

A társasjátékozás aranybánya, a legjobb fejlesztés


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése