2016. 06. 21.

Bingo, Számok

Szám-, szín- és formafelismerő társasjáték

A Bingo 1,2,3 c. játék a bingó-játék szabályaira épülő társas, melynek segítségével a 4-6 éves gyermekek számfogalma fejleszthető játékos módon, a hatos számkörben.
Négy gyermek játszhat egyszerre, akik egy-egy játéktáblát kapnak, melyeken színes és vidám állatfigurák várnak arra, hogy a gyermekek megszámlálják őket. A játékot egy megpörgethető nyíl teszi izgalmassá. A soron következő játékos forgat a nyíllal, majd megszámlálja, hogy a tábláján mennyi van a kipörgetett állatkából. Ezt követően kiválasztja az ennek megfelelő számjeggyel ellátott számkártyát, és a táblájára teszi.
Az a játékos nyer, akinek előbb betelik a táblája.


A játék sajátos nevelési igényű, és kisebb gyermekekkel is bátran kipróbálható, hiszen a számkártyák másik oldalán az adott számmal megegyező mennyiségű korong látható, mégpedig a dominókról jól ismert elrendezésben. Így azok a lurkók is észrevétlenül gyakorolhatnak, akik már tudnak hatig számolni, de a számjegyeket még nem ismerik. A készségszintű számlálás elsajátítása és a számjegyek tanulása mellett a szám-, és mennyiségfogalom összekapcsolásában is rutint szerezhetnek.
Újabb játékokat is kitalálhatunk a kártyák segítségével, akár a számjegyes, akár a korongos oldalukat használjuk. Csoportosíthatjuk az egyenlőket, párosíthatjuk a számjegyeket a nekik megfelelő korongos képekkel, és gyakorolhatjuk a kisebb-nagyobb, ill. több- kevesebb relációt a kártyák rendezgetésével.
A játék a fent említett kognitív készségek fejlesztése mellett erősíti a gyermekekben türelmet, a kivárást, és a kudarctűrő képességet, így egyszerre nyújt hasznos, vidám, izgalmas, és szórakoztató időtöltést. (gyógypedagógus ajánlásával)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése