2013. 09. 02.

Omega-3-zsírsavak

Gyermekeink számára fontos.  

Egyik ismerősöm, aki fejlesztőpedagógus, "beleásta magát", hogy milyen természetes "eszközökkel", módszerekkel tudunk még rásegíteni az agy felfogóképességére.
Ő hívta fel a figyelmemet az ómega 3-zsírsav jelentőségére.Találtam egy leírást róla.

Omega-3-zsírsavak (részlet)

Visszatérve az előnyeire: gyermekkorban kifejtett jótékony hatásai számos területen kihasználhatók. Elősegítik az agy és az idegrendszer, valamint a látás egészséges fejlődését, továbbá javítják gyermekünk emlékezetét és összpontosító képességét. Pozitív hatással vannak hiperaktivitás, agresszivitás és más viselkedési zavarok esetén; segítik a gyulladásos betegségek gyógyulását; csökkentik az asztmatikus és allergiás betegségeket; előnyösen befolyásolják a fiatal korban kialakuló bőrbetegségek (ekcéma, pszoriázis és atópiás dermatitisz) gyógyulását, segítik ezek megelőzését.

Az arany középút elve meg a józan ész tehát itt éppen ugyanúgy alkalmazandó, mint az élet sok más területén. Több szakértő szerint elég ha heti egyszer-kétszer zsíros halat eszünk, és használjunk omega-3 tartalmú olajakat a konyhai tevékenységekhez, a kapszulás bevitelt pedig felejtsük el. Lazac, hering, szardella, szardínia, makréla tartalmazzák nagy mennyiségben, de előfordul más halakban, például tonhalban is. Omega-3 zsírsavak a növényi olajokban, a magvakban és a szójababban is megtalálhatók. Kivi, porcsin, vörös áfonya, fekete málna, dió mind omega-3-zsírsav-forrás, továbbá a len hatszor annyi ómega 3-at tartalmaz, mint a legtöbb halolaj!



http://haziorvosblog.hu/magas_vernyomas/omega-3-zsirsavak-marketing-nelkul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése