Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 kávéskanál szódabikarbóna, 3
tojás, 25 dkg méz, 30 dkg cukor, 30 dkg margarin, ízlés szerint
mézes sütemény fűszerkeverék és/vagy fahéj, szegfűszeg, narancshéj
Elkészítés:
Összefőzzük a mézet a fűszerekkel,
beletesszük a puha margarint és addig keverjük amíg összevegyül és
kihűl. A tojásokat felverjük és a cukorral összekeverjük. Kb. 60 dkg
lisztet a szódabikarbónával összekeverünk és belekeverjük a mézes
margarint is. Hozzáadjuk a felvert cukros tojást és a maradék lisztet.
Folpackkal letakarva 1 napot/ éjszakát hideg helyen állni hagyjuk.
Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180fokon, kb. 8percig sütjük.
Díszítéshez Dr.Oetker dekor tollat használtunk.
Celofánba csomagolva, ezüst szalaggal jó ajándéknak is.
Gyúrás, nyújtás, szaggatás, dekorálás mind jó fejlesztés szempontjából is:)
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180fokon, kb. 8percig sütjük.
Díszítéshez Dr.Oetker dekor tollat használtunk.
Celofánba csomagolva, ezüst szalaggal jó ajándéknak is.
Gyúrás, nyújtás, szaggatás, dekorálás mind jó fejlesztés szempontjából is:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése