2014. 01. 01.

„Ennek a gyereknek annál inkább családra van szüksége.”

Aranyanyu

 Szabolcs Judit gyógytornász több évtizedes szakmai sikerei után is elsősorban embernek vallja magát, s a szakember minősítést csak zárójelben teszi hozzá. Tevékenységét csodával határos gyógyulások, helyreállások kísérik. Csillagászati összegű keresetet biztosító amerikai praxist utasított vissza azért, hogy itthoni betegeit ellássa. Tevékenységére a Richter Aranyanyu Díj elnyerése után figyeltünk fel.

  – Több mint húsz éve foglalkozom gyermekekkel, nemcsak az egészségesekkel, hanem az úgymond sérültekkel is. Minden gyermek egy külön világ, és mindegyikük hoz valami rendeltetés-szerűt, amit szavakkal nem tudok pontosan kifejezni. Böjte Csabával értek egyet, aki szerint „van, akinek vér szerinti, és van, akinek Isten akarata szerinti szülei vannak”.
 – Biztos vagyok abban, hogy minden gyermeknek volna helye.


 – Rengeteg terápia és fejlesztő tréning létezik ugyan, de nagy kérdés számomra, hogy a sok bába között nem vész-e el a gyermek. A szaktudás ugyanis nem elég önmagában, meg kell találni a módját annak, hogy a fejlesztő gyógytornászok, gyógytestnevelő gyógypedagógusok, logopédusok, ilyen-olyan terapeuták tudását olyan módon alkalmazzuk, hogy a gyermek teljes személyisége kibontakozzon.

 Teljes interjú itt:
 http://hetek.hu/interju/201312/aranyanyu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése