2016. 02. 29.

Kinetic sand-kinetikus homok, vagy mozgó homok

 Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a terméket! Ez egy asztali v. parkettára való játék, -homokkal gyurmázás, kiváló készségfejlesztő!
(Titokban a felnőttek is szívesen játszanak vele!:)

 Láttam róla videókat és mit mondjak, felkeltette az érdeklődésemet, de valahogy halogatódott, sajnáltam rá ennyi pénzt kiadni. Gondoltam kimegyünk úgyis a játszótérre, majd ott homokozik. Micsoda luxus lakásban homokozni és nem is igen hittem abban, hogy tiszta marad a lakás, pláne, ha több gyerek játszik vele egyszerre. Takarítani épp elég amit amúgy is produkálnak. Telt múlt az idő és most lehetőségem nyílt kipróbálni!


Egy zacskó vizes homok?

 Amikor kibontottam, valami fantasztikus élményben volt részem. Olyan, mint egy nagyon kellemes tapintású bársony anyag, se nem hideg, se nem vizes!:)
Olyan, mintha víz lenne és kifolyna a kezeim közül , de könnyedén össze is lehet gyúrni. Készítettünk bele nyomatokat. Elővettük a sütikészítőket. Hozták a gumibabákat és persze a pónikat!:) Kislányom egy nagykanállal össze is szedte egy zacsiba, -ez eltartott egy darabig, Gyakorolta vele a rendrakást és  fejlesztette saját magának a szem-kéz és a mozgás koordinációit is egyben. Nem sok homok maradt, amit nekem kellett összeszednem! Igaz, padlón és nagy tálcán játszottunk vele és persze az egész családnak muszáj volt kipróbálnia. Mindenkinek nagyon tetszett! Közelről ne szaglászd, mert az egyik gyermekem szerint, aki egyébként nem szereti a homokot, csak ezt az egy problémát találta benne!:), -hogy nem finom az illata. Itt mondjuk "bedobhatunk" utána egy finom illatot és így már ebből is tanul, hogy van ami jó illatú és van ami nem!

  3 éves kortól ajánlják, de szerintem nyugodtan kisebbekkel is lehet már használni, hiszen a homokozóba sem 3éves kortól visszük ki a gyereket! Előnyös, hogy
gluténtől, allergénektől és mikrobiológiai szennyeződésektől egyaránt mentes.
Speciális gyermeknél különösen fontos, hogy pici kortól ismerkedjenek a különböző anyagokkal, mert így sokkal több információt megszereznek. Kicsit náluk ugye erre rá is kell segíteni!

 Kiválóan fejleszti a finommotorikát, az érzékelést és a kreativitást, közben mégiscsak játszik:)  Az idegrendszer fejlődését és az idegpályák összekapcsolódását nagy mértékben segíti a sok tapintással végzett játék! Így árnyaltabb képet kapnak a környezetükről!
A finommotoros mozgás célirányos fejlesztése mind a tanulási nehézségek leküzdésében, mind pedig a korai tehetséggondozásban fontos! 
Ha pedig a finommotoros mozgás fejlesztését összekapcsoljuk a szem-kéz koordinációval (például  valamilyen formát másoltatunk  a gyermekkel), akkor egyszerre több területet is fejlesztünk -térérzékelést - mozgás koordinációt.

Tulajdonságai:
 -Sosem szárad ki!  
-Érzékeny a vízre, a levegő magas páratartalmát is képes megkötni, ezért
zárt helyen használandó, de ha vizes lesz csak ki kell szárítani és újra a régi!
-kb.10-15 centiméter magas építményeket lehet belőle készíteni.
 -98% tisztított homok és 2% speciális kötőanyag keveréke, amely a homoknak teljesen egyedi állagot és viselkedést kölcsönöz.
 -szemcséi egymáshoz érve éppúgy összegyűjtik egymást, mint az Intelligens gyurma ragacsai.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése