2016. 03. 07.

Újraragasztható matricás könyv: Arcok


Kislányok kedvence lehet ez a matricás, arckészítő kreatív játék:)
-20 féle arc
-több mint 250 matrica

A testséma fejlesztésére nagyon jó ez az album. A megadott képeket lehet másolni vagy újabb és újabb ötletekkel kiegészíteni az arcokat. Gyakorlás közben könnyen megtanulja a gyerek hol helyezkedik el a szem-száj-szemöldök az arcon. (A kislányom a szemöldököt első körben simán lehagyta:)) Hova tegyük a nyakláncot, kinek mi áll jól? Nem is olyan könnyű feladat ez a kisebbeknek:) A feladat előhozza a kreativitását. Különböző színvilággal találkozik. Sötét hajhoz milyen szemszínt válasszon? Milyen kiegészítők illenek az adott arcformához? Temérdek a lehetőség! Pl. megtanulja, hogy a fülbevaló nem a fül közepén van általában,(bár igaz a mai világban már mindenhova felteszik). Vagy a szemöldököknek különböző hosszúságuk és formájuk van! Lehet gyakoroltatni a rövidebb-hosszabb fogalmát is:)
Nagyon alkalmas ez a játék a finommotorika és szem-kéz koordináció fejlesztésére is!
A kognitív területet is jól fejleszti! Lehet úgy is játszani, hogy megfigyel egy képet és emlékezetből ő is elkészíti ugyanazt az arcot! Ezzel is edzzük a memóriát! 

Megbeszélhetjük ez alapján, hogy ez a nagy fülbevaló nem igazán illik ide, viszont a színválasztása jó!:)
Hangulatokat is kifejezhetünk vele. Itt pl.kicsit ferdére sikerült a száj felragasztása, de nem baj!
Lányoknak ez egy nagyon jó játékválasztás!:) 

Találtok hercegnős és öltöztetős változatot is! Ne hagyjuk ki azonban a fiúkat sem:)! Számukra is akadnak hasonló albumok, persze járműves, városos és állatos matricákkal. Egy kis csendre vágysz, akkor jó ha van 1-2 ilyen füzet otthon. Utazáshoz, pihenéshez is ajánlom, mert sok időre leköti a gyermekek figyelmét!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése