Miért jók a csicsókából készült termékek?
A topinambur (csicsóka) 3000 éve ismert és egyedülálló a kezdetektől fogva. Kivéve az inulin, a topinambur más biológiailag aktív összetevőket tartalmaz:
rost, ásványi összetevők – vas, szilícium, cink, magnézium, kálium,
foszfor, kalcium és vitaminokat B, C, pektin összetevők, organikus savak
és aminosavak.
A csicsókából készült termékek hatékonysága, az INULIN élettani hatásában rejlik:
• természetes cukorpótló, tartós fogyasztás esetén sem növeli a vércukorszintet,
• szabályozza a szénhidrátanyagcserét, diabetikus készítmények előállítására, csecsemők, betegek táplálására kiválóan alkalmas,
• segíti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását,
• javítja az emésztőrendszer működését, ballasztanyag-tartalma jóllakottság érzését kelti,
• szerepet játszhat a vastagbélrák megelőzésében, székrekedéssel járó megbetegedések kezelésében,
• előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét,
• jótékony hatású
lehet élelmiszer-allergia, szív- és érrendszeri betegségek valamint
candidiasis, hüvelygyulladás esetén, szerepe van a méreganyagok és
rákkeltő anyagok megkötésében.http://istf.hu/csicsoka
Csicsókakrém
Hozzávalók: 30 dkg csicsóka, vaj, fél dl tejszín, só, bors, petrezselyem
1. Hámozzuk meg és vágjuk kockára a csicsókát. Sós vízben főzzük meg
2. Törjük össze villával a csicsókát, amíg meleg keverjük el vajjal és tejszínnel
3. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. Hidegen pirítósra kenjük
http://dolcevitablog.hu/2012/
http://dolcevitablog.hu/2011/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése