2016. 03. 30.

Napi-, és hetirend tábla

Ez a játék elsősorban a francia oktatási típus alapján készült. Ennek ellenére jól használható minden ovis és alsó iskolás gyermek számára.
A színes kártyák figyelemfelkeltőek és élvezettel játszanak velük a gyerekek.




-60 mágneses kártya ábrák
jelentéstartalmát itt tudod megnézni:


  Van egy felhőszerű tábla, aminek a mindennapi áthelyezésével játékosan gyakoroltathatjuk a hét napjait, elvont fogalmakat és az idő körforgásának a szemléltetésére is nagyon jó. Jobban rögzül a napi és heti rend a gyerekek számára. Biztonságérzetet ad és kiszámíthatóbb lesz számára a napja, az idő valósága és az elvont fogalmak: tegnap-ma-holnap is könnyedén érthetővá válnak a számára.




Egy kis érdekesség a francia oktatásról:
A francia oktatási rendszerről azt kell tudni, hogy erősen érvényesül benne a "Szabadság, egyenlőség, testvériség" klasszikus jelmondata. A magas színvonalú óvoda és az alsó tagozat ingyenes, a tankönyveket és a tanszereket is beleértve, csak az étkezésért és a külön órákért kell fizetni, bár ez utóbbi finanszírozásához is nyújtanak némi segítséget. A felső tagozattól kezdve csupán a tankönyveket biztosítják ingyenesen, innentől az oktatás színvonala is intézményektől függően differenciáltabb.
2014 szeptembere óta a francia iskolások szerdai pihenőnapja áldozatul esett az oktatási törvény változásainak, így szerdánként délig az iskolapadot koptatják a diákok. A többi hétköznap 8-tól 15-16 óráig vannak benn az iskolában. A 36 hetes iskolaévet 5 egyenlő periódusra osszák, melyeket általában kéthetes szünetekkel szakítanak meg. 
Az alapkészségek elsajátítása az alsó tagozatban nagyon fontos, egyáltalán nem számít sem ritkaságnak, sem szégyennek az osztályismétlés. 
A speciális nevelési igényű tanulókat igyekeznek integráltan oktatni, melyhez minden - pénzügyi, speciális eszközök és külön személyzet - segítséget megkapnak az iskolák. Ennek eredményeképp az alapfokú oktatásban az érintettek alig 1%-a vesz részt szegregált oktatásban, bár ez a szám a középfokú oktatásban jóval magasabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése